Kızıltepe'de Kadınlar Şiddete son” Çağrısında Bulundu

Yaşam 25.11.2014 11:09:22 0
Kızıltepe

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde bir grup kadın yürüyüş gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kızıltepe İlçesi’nde düzenlenen ve Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Leyla Salman’ın da destek verdiği etkinliğe KESK Kadın yürütmesi, DBP Kadın meclisi, Nuda Kadın Merkezi, ve bazı kadın örgütleri ile yüzlerce kadın katıldı.

Kızıltepe ilçe otogarında bir araya gelen ve bir süre davul ve zurna eşliğinde halay çeken kadınlar üzerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu beyaz önlükleri ile ellerinde çeşitli renkte balonlarla “Kadını katleden zihniyete Kobanê ruhu ile dur de!” yazılı pankart taşıyarak yürüyüş geçtiler. Kızıltepe ilçe otogarından Özgürlük Meydanı’na kadar gerçekleşen yürüyüş sırasında sık sık “Jın jiyan azadi”, “Kadına şiddete hayır” sloganları atıldı. Şehit Ali Temel Kültür Merkezi çalışanları da yürüyüşe arbane çalarak eşlik etti.

Yürüyüşün ardından Özgürlük Meydanına gelen grup adına basın açıklamasını Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Leyla Salman okudu. Türkiye’de hergün 5 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken Salman, kadın bedeni ve kimliği üzerinde baskının her geçen gün arttığını ve yaşanan şiddetin içinde çocuklarında nasimini aldığına söyleyerek, “ Bulunduğumuz her alanda savaşların önce kadınları ve çocukları vurduğunu haykırdık. Şengalde kadını savunmasız yakalayan zihniyet Kobanê’de başarıya ulaşacağını zannetmiştir. Koban’e’de özgürleyeşn kadınlar IŞİD çetelerine ve onları besleyen eril zihniyete en güzel cevabı vermişlerdir” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından halay çeken kadınlar etkinliğin sona ermesi dağıldı.


Anahtar Kelimeler: